Salut comunitaria

EAP Centelles i les xarxes socials. Seguiu-nos!

Aquest any, adaptant-nos a l’evolució tecnològica actual, l’EAP Centelles ens hem sumat a una xarxa social més per poder cobrir les necessitats presents de la societat, obrint així un ventall de possibilitats a l’hora de comunicar-nos i apropar-nos a la població sense impediments. Ja som a Instagram! 

Llegeix més:EAP Centelles i les xarxes socials. Seguiu-nos!

Els equips d'atenció primària (EAP) atendran directament les persones de les residències de gent gran

Els departaments de Salut i de Drets Socials fan un pas decisiu en l’atenció integrada social i sanitària a les residències de la gent gran (RGG) del país amb la posada en marxa d’un pla d’actuació específic. A partir d’ara, els equips d’atenció primària (EAP) atendran directament les persones residents, ja que aquests equipaments són el seu domicili i, per tant, s’hi ha de garantir la mateixa atenció de qualitat que amb la resta de població.

Llegeix més:Els equips d'atenció primària (EAP) atendran directament les persones de les residències de gent...

Comença la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les residències

Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que augmenten la seva circulació especialment a la tardor i l’hivern, per evitar l’increment de patologies immunoprevenibles. Per aquest motiu, cada any a la tardor es posa l’èmfasi a augmentar les cobertures de vacunació contra la grip i, en els darrers anys, també contra la COVID-19, especialment en les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones de risc.

Llegeix més:Comença la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les residències

Dona sang, dissabte 29 de juliol a Centelles

Dissabte 29 de juliol posem en marxa una campanya de donació de sang a Centelles. De 9,30 a 13,30 i de 17 a 21 hores es podrà donar sang al CAP.

Llegeix més:Dona sang, dissabte 29 de juliol a Centelles

El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció primària i comunitària

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit avui una reunió de treball amb uns 400 professionals de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) de tot Catalunya amb l’objectiu d’explicar-los de primera mà el desplegament immediat del Pla de millora d’accessibilitat de la ciutadania a l’APiC.

Llegeix més:El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció...

Renovem els sistemes d’informació

A través del Pla director de sistemes d’informació del SISCAT per als anys 2018-2022 i promogut per la seva oficina, s’ha iniciat la conceptualització, el disseny i el desplegament de nous productes i serveis que, durant els propers anys, volen contribuir a la transformació del model de prestació de serveis en salut a Catalunya.

Llegeix més:Renovem els sistemes d’informació

Salut ha incorporat prop de 20.000 professionals sanitaris en tres anys

El 25 de febrer, farà tres anys que es va confirmar a Catalunya el primer cas de COVID-19, i que va suposar pel sistema de salut haver de fer front a un dels reptes més importants de les últimes dècades. Durant aquests tres anys, el sistema s’ha reforçat i n’ha sortit més ben preparat per poder anticipar, predir i actuar davant de qualsevol pandèmia.

Llegeix més:Salut ha incorporat prop de 20.000 professionals sanitaris en tres anys

Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Actualment més de 700.000 persones estan diagnosticats amb depressió, de les quals la gran majoria són dones, 505.246, amb una mitjana d’edat de 56 anys, mentre que entre els homes la xifra és inferior 211.180 i amb una mitjana d’edat de 61 anys.

Llegeix més:Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres educatius

Els departaments de Salut i Educació han presentat la Guia per a l’abordatge de la conducta suïcida i de les autolesions no suïcides en el centre educatiu on es recullen les orientacions sobre com cal actuar de forma coordinada entre els agents educatius i de salut davant d’una verbalització d’intencionalitat suïcida, d’una temptativa o del suïcidi pròpiament dit, i també quan es detectin autolesions.

Llegeix més:Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres...

Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona

El nou model assistencial impulsat pel Consorci Hospitalari de Vic i els Equips d'Atenció Primària (ICS i EBA) facilita la detecció, seguiment i tractament dels pacients.

Llegeix més:Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona