Salut comunitaria

El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció primària i comunitària

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit avui una reunió de treball amb uns 400 professionals de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) de tot Catalunya amb l’objectiu d’explicar-los de primera mà el desplegament immediat del Pla de millora d’accessibilitat de la ciutadania a l’APiC.

Llegeix més:El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció...

Renovem els sistemes d’informació

A través del Pla director de sistemes d’informació del SISCAT per als anys 2018-2022 i promogut per la seva oficina, s’ha iniciat la conceptualització, el disseny i el desplegament de nous productes i serveis que, durant els propers anys, volen contribuir a la transformació del model de prestació de serveis en salut a Catalunya.

Llegeix més:Renovem els sistemes d’informació

Salut ha incorporat prop de 20.000 professionals sanitaris en tres anys

El 25 de febrer, farà tres anys que es va confirmar a Catalunya el primer cas de COVID-19, i que va suposar pel sistema de salut haver de fer front a un dels reptes més importants de les últimes dècades. Durant aquests tres anys, el sistema s’ha reforçat i n’ha sortit més ben preparat per poder anticipar, predir i actuar davant de qualsevol pandèmia.

Llegeix més:Salut ha incorporat prop de 20.000 professionals sanitaris en tres anys

Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Actualment més de 700.000 persones estan diagnosticats amb depressió, de les quals la gran majoria són dones, 505.246, amb una mitjana d’edat de 56 anys, mentre que entre els homes la xifra és inferior 211.180 i amb una mitjana d’edat de 61 anys.

Llegeix més:Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres educatius

Els departaments de Salut i Educació han presentat la Guia per a l’abordatge de la conducta suïcida i de les autolesions no suïcides en el centre educatiu on es recullen les orientacions sobre com cal actuar de forma coordinada entre els agents educatius i de salut davant d’una verbalització d’intencionalitat suïcida, d’una temptativa o del suïcidi pròpiament dit, i també quan es detectin autolesions.

Llegeix més:Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres...

Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona

El nou model assistencial impulsat pel Consorci Hospitalari de Vic i els Equips d'Atenció Primària (ICS i EBA) facilita la detecció, seguiment i tractament dels pacients.

Llegeix més:Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona

Campanya de donació de sang a Centelles

Les reserves de sang estan molt baixes

Llegeix més:Campanya de donació de sang a Centelles

CAP Centelles " VIU I FES VIURE" donació de sang el 30 de juliol

Calen 40.000 donants els mesos de juliol i agost per poder atendre les necessitats dels malalts als hospitals. Amb el lema “Viu i fes viure”, la campanya d’estiu pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances.

Llegeix més:CAP Centelles " VIU I FES VIURE" donació de sang el 30 de juliol

Consells per l'onada de calor

Per a la vostra informació i difusió , un enviem el comunicat del Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica i del Servei Meteorològic de Catalunya, en el que s’informa de que la situació meteorològica per onada de calor (SMP de llindar alt) continua. L’avís d’onada de calor es podria allargar fins dissabte.

Llegeix més:Consells per l'onada de calor

El Govern aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

El Govern ha aprovat el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026, l’instrument estratègic de referència de la intervenció pública en aquesta matèria.

Llegeix més:El Govern aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026