COVID-19

Degut als esdeveniments, més que mai aquests dies s’ha de continuar atenent psicològicament a les persones que ho necessitin; per això es molt important que la gent sàpiga que el servei de psicologia continua especialment actiu tant de forma presencial com per Skype. Si ho necessiteu demaneu informació per via telefònica.

Salut comunitaria

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha lliurat a Barcelona els certificats d'acreditació a 130 equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial entre ells el nostre centre.

Amb aquests ja són 369 els EAP de Catalunya acreditats, que suposen la pràctica totalitat. Durant l'acte de lliurament dels certificats a l'Auditori AXA de Barcelona la consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que aquesta legislatura l'Atenció Primària ha estat una aposta "com a eix vertebrador del sistema de salut". La consellera ha recordat que el consell executiu de Govern d'aquest dimarts ha aprovat un Decret llei per garantir que els professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS) recuperin enguany ja el 75% del complement de productivitat. "És de justícia el retorn i alhora un reconeixement per a tots els professionals de la salut", ha reblat la consellera Vergés.

L'objectiu principal de l'acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l'atenció primària de salut. S'avaluen 347 aspectes inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l'equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos. Aquesta acreditació és la condició necessària per formar part de la xarxa pública d'atenció primària i s'ha de renovar cada quatre anys. Aquest sistema elaborat per experts en atenció primària i metodologia d'avaluació de la qualitat, compta amb el consens de les societats científiques, col·legis professionals i patronals. Es va començar a implantar el 1981 en alguns hospitals i des del 2014 als equips d'atenció primària de Catalunya. El Departament considera que el fet que l'acreditació s'apliqui de manera continuada afavoreix que el nivell de qualitat augmenti de manera racional i progressiva.