COVID-19

Degut als esdeveniments, més que mai aquests dies s’ha de continuar atenent psicològicament a les persones que ho necessitin; per això es molt important que la gent sàpiga que el servei de psicologia continua especialment actiu tant de forma presencial com per Skype. Si ho necessiteu demaneu informació per via telefònica.

Salut comunitaria

És important documentar-se sobre les necessitats de prevenció del país on vas de viatge com a mínim un mes abans d’aquest. Sobretot per a una bona planificació, ja que, volem que el viatge que hem preparat amb tanta il·lusió no es converteixi en un malson, arran d’una malaltia que es pot prevenir amb una vacuna.

Hi ha unes vacunes que són obligatòries segons el país de destí o procedència, fins al punt de denegar-nos l’entrada si no aportem el carnet de vacunes oficial. Per exemple, la febre groga o la meningitis tetravalent.

Cal tenir en compte també que diferents destins d’un mateix país pot comportar recomanacions preventives diferents, incloses les vacunes.

Tenim tendència a pensar, que només cal vacunar-se per viatjar a països en vies de desenvolupament, però la realitat és molt diferent. A Europa, per exemple, estem patint brots de xarampió quan feia anys que pràcticament no es donaven. Actualment en tenim un a Catalunya amb 99 casos confirmats en aquest primer semestre.

Llegeix l'article complet a fersalut.org

Aquest lloc fa servir cookies

Aquest lloc fa servir cookies per millorar l'experiència de l'usuari.