Salut comunitaria

L'Hospital Universitari de Vic reorganitza espais i recursos per fer front a l'augment de casos de coronavirus: les urgències lleus s'atendran al CAP Vic Nord i els pacients geriàtrics aguts en els sociosanitaris.

Avui s'han posat en marxa una nova sèrie de mesures organitzatives a l'Hospital Universitari de Vic, amb l'objectiu d'adequar els recursos i espais per afrontar el ràpid augment del nombre de pacients ingressats per COVID-19 o sospita d'infecció.

  • L'atenció continuada d'urgències d'Atenció Primària (ACUT) s'oferirà des del CAP Vic Nord (plaça de la Divina Pasotra 6, Vic), de manera que a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic només s'hi atendran els casos greus i emergències (urgències hospitalàries).
  • Els pacients ingressats a la Unitat Geriàtrica d'Aguts es traslladaran als centres sociosanitaris de la comarca: l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.
  • A la planta 1.1 s'ha habilitat una segona Unitat de Cures Intensives.
  • S'ha organitzat un dispositiu per garantir que els familiars dels pacients ingressats a la UCI o en unitats d'hospitalització en règim d'aïllament rebin directament informació diària per via telefònica sobre el seu estat de salut.

Aquestes mesures, així com les que ja s'han anat implementat al llarg dels darrers dies, estan destinades alhora a intentar oferir la millor atenció a les persones que puguin patir la COVID-19 i també per extremar les mesures de protecció davant possibles contagis entre la resta de pacients i entre els professionals sanitaris.