Salut comunitaria

Més de 4.000 professionals de l’àmbit de la salut ja han participat en l’enquesta creada pel Departament de Salut per donar-los a conèixer la Llei d'eutanàsia i copsar què opinen i necessiten. I d’aquests, una àmplia majoria d’un 83%, estan a favor de reconèixer el dret de l’eutanàsia i de que sigui regulat.

Aquests són alguns dels primers i principals resultats d’aquest qüestionari web, estrenat fa només quinze dies i difós amb el suport de quatre col·legis professionals implicats -els de medicina, infermeria, treball social i psicologia-, amb que Salut continua avançant en el desplegament de la Llei de l’eutanàsia, de la mà dels sectors implicats i de la societat civil.

De les persones que han completat l’enquesta, el 45% dels professionals que han participat són de l’àmbit hospitalari, mentre que el 30% són de l’atenció primària. Un 65% diu conèixer gens o poc la Llei de Regulació de l’eutanàsia, el 92% considera necessari que s’ofereixi formació i només el 10% considera que ha de ser voluntària.

El 83% declaren estar a favor del reconeixement del dret a l’eutanàsia i la seva regulació.