Al CAP Centelles iniciem un nou Projecte d’investigació en l’àmbit de pediatria.
Perquè el fem?
El projecte busca avaluar l’eficàcia de l’ús de joguines (ninos de drap fets a mà) per informar i acompanyar a nens i nenes de 6 anys abans, durant i després del procediment de vacunació.
Quin és l’objectiu?
L’objectiu d’aquest projecte és reduir l’ansietat i la por a les vacunes i a la seva aplicació mitjançant el Role-playing.
Què és el Role-Playing?
És un joc de rols: Consisteix en reproduir una situació interpretant els personatges que hi intervenen per ajudar a comprendre els fets i afavorir l’empatia de la situació.
Com es dur a terme?
Es realitza la visita de control dels 6 anys de forma habitual (control de pes, talla, hàbits saludables… i vacunació sistèmica).
En aquesta visita hi assisteix un observador i una infermera externs:
La infermera és l’encarregada de donar vida a la joguina per tal de que l’infant es senti acompanyat en aquest procés i pugui veure i entendre la situació tot interaccionant amb la joguina mentre la infermera del centre realitza la vacunació.
L’observador presencia visites on s’aplica el Role-Playing i visites en les que no s’aplica. La seva funció és analitzar el comportament dels infants en ambdós casos i extreure’n conclusions de resolució i d’eficàcia.
Qui ho realitza?
Membres d’investigació del grup M3O de la Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya: @uvic_m3o amb col·laboració d’altres professionals sanitaris.
PER MÉS INFORMACIÓ:
visita el nostre instagram: @eapcentelles (publicació del 3 d'abril de 2024),
o bé, truca a: 93 881 03 57 (pediatria CAP Centelles) i demana hora amb la Dagda (infermera de pediatria)
Gràcies a les joguines (ninos de roba fets a mà) que va fer “LaRoba” per ajudar a alleugerir els infants en aquest moment vital.