· Vols saber què és RE-CONSTRUIR JUNTES?
· Quan es durà a terme? del mes de gener al mes de juny de 2025 (hores a concretar)
· On es realitzarà? al CAP d'Hostalets de Balenyà (Carrer Major, 46 - Hostalets de Balenyà)
· A qui va dirigit? A aquells homes i a aquelles dones amb una malaltia sobrevinguda que no senten satisfacció en el seu dia a dia, és a dir, que sentin falta d'equilibri entre les activitats fetes pels altres, per elles mateixes i amb un grup d'iguals.
· Qui ho realitza? El projecte està impulsat pel CAP Centelles i l'Ajuntament de Centelles. Porten a terme el projecte les terapeutes ocupacionals de "De Bat a Bat", la Universitat de Vic i l'Escola Universitària d'infermeria i teràpia ocupacional de Terrassa.
· Quin és l'objectiu per els i les participants?
1. Autoavaluar-se ocupacionalment prenent consciència de com és el seu dia a dia, observant quines activitats fan, quines han deixat de fer o quines els agradaria fer i incorporar petites modificacions en el seu dia a dia.
2. Generar una xarxa de suport i amistat entre elles que facilita el llarg camí de viure amb una malaltia crònica.
3. Vincuar-se a un grup d'iguals i impulsar un projecte conjunt amb impacte comunitari.
Si vols saber el feedback de RE-CONSTRUIR JUNTES a Centelles, llegeix a c ontinuació.
RE-CONSTRUIR JUNTES al CAP CENTELLES:
El passat mes de juny va finalitzar el projecte 'Re-construir Juntes', impulsat pel CAP Centelles i l'Ajuntament de Centelles, i portat a terme a Centelles per terapeutes ocupacionals de 'De Bat a Bat', Universitat de Vic i l'Escola Universitària d'infermeria i teràpia ocupacionals de Terrassa.
En aquest projecte han participat un grup de dones amb una malaltia sobrevinguda i una insatisfacció amb el seu equilibri ocupacional, és a dir, falta d'equilibri entre les activitats fetes pels altres, per elles mateixes i amb un grup d'iguals.
Les participants:
1. S’han autoavaluat ocupacionalment prenent consciència de com és el seu dia a dia, observant quines activitats fan, quines han deixat de fer o quines els agradaria fer. Han pogut incorporar petites modificacions en el seu dia a dia.
2. Han generat una xarxa de suport i amistat entre elles que facilita el llarg camí de viure amb una malaltia crònica.
3. Han generat un projecte juntes a la comunitat de cara al curs vinent. Juntes realitzaran tallers de sensibilització a escoles.
L'experiència ha estat molt gratificant tant per les professionals com per les participants, que han pogut vincular-se a un grup d'iguals així com impulsar un projecte conjunt amb impacte comunitari
Aquest ha estat un dels projectes innovadors de teràpia ocupacional comunitària que ha visitat el Departament de Salut al territori. El curs vinent es repetirà l’experiència a Balenyà amb un grup format per homes i dones amb una malaltia sobrevinguda que no senten satisfacció en el seu dia a dia.
Estem molt contentes d’impulsar iniciatives transformadores que treballen la salut comunitaria.
PER MÉS INFORMACIÓ:
visita el nostre instagram: @eapcentelles (publicació del 8 d'agost de 2024)
truca a: 93 889 83 21 (Consultori dels Hostalets de Balenyà)
o bé, truca a: 677 82 65 67 (Coordinadora del projecte)