Consells de salut

Calendari vacunacions 2020

El calendari de vacunacions sistemàtiques és una eina que recull les vacunacions sistemàtiques recomanades a Catalunya a tota la població, des de la infància fins als adults i la gent gran. El calendari recull les vacunes més adients al moment més adequat per la situació epidemiològica de Catalunya.

Llegeix més:Calendari vacunacions 2020

Camapanya de la grip 2019-2020

Com cada any recomanem als grups de risc que vinguin al CAP a vacunar-se, si ets major de 60 anys, estàs embarassada, ets personal sanitari o bé tens una malaltia crònica ets el que es considera un grup de risc.

Llegeix més:Camapanya de la grip 2019-2020

COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL PROCICAT EN FASE D'ALERTA

Degut a l'episodi de calor adjuntem a continuació els consells bàsics donats des de l’ ASPCAT que poden evitar els problemes causats per la calor, i que podeu trobar a l’esmentat enllaç juntament amb el material divulgatiu.

Llegeix més:COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL PROCICAT EN FASE D'ALERTA

Intaboo: el teu espai sense tabús a Osona

Intaboo és un espai de confiança, on poder parlar de tot allò que interessa al jovent, sense filtres ni judicis, on plantejar diferents opcions per poder-ne escollir la que més ens agradi. Drogues, Lgtbi, pantalles i qualsevol dubte que puguin tindré els més joves.

Llegeix més:Intaboo: el teu espai sense tabús a Osona

Taller cuidem al cuidador

Aquest abril iniciem un nou taller al CAP Centelles dedicat als cuidadors per tal de capacitar-los a nivell tècnic i emocional i reduir així el nivell d'estrès que pot provocar el fet d'atendre una persona amb dependència.

Llegeix més:Taller cuidem al cuidador

La Bioresistència o resistència als antibiòtics

Parlem d’una problemàtica de salut global que està mostrant un creixement exponencial.

Llegeix més:La Bioresistència o resistència als antibiòtics

Què has de tenir en compte si tens la grip o tens cura d’algú que la té?

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.

Llegeix més:Què has de tenir en compte si tens la grip o tens cura d’algú que la té?

Informe dels nivells de NO2 i PM10 enregistrats a Catalunya entre el 18 i el 22 de novembre de 2017

Aquest es l'Informe relatiu als nivells de NO2 i PM10 enregistrats a Catalunya entre el 18 i el 22 de novembre de 2017 en el que es detallen indicacions per que prengui mesures urgents en la qualitat del aire.

Llegeix més:Informe dels nivells de NO2 i PM10 enregistrats a Catalunya entre el 18 i el 22 de novembre de 2017

Carta a l’Agencia de Salut Pública de Catalunya sobre l'alt nivel d'ozó troposfèric

El 25 de Juliol el Col·legi de Metges de Barcelona es va adherir a la petició de l'Ajuntament de Vic en la sol·licitut a l'ASPCAT per que prengui mesures urgents en la qualitat del aire.

Llegeix més:Carta a l’Agencia de Salut Pública de Catalunya sobre l'alt nivel d'ozó troposfèric