Consells de salut

Saps que hi ha bancs de llet materna?

Què és un banc de llet materna?

És l’organització que recull, processa, conserva i distribueix llet materna procedent de donants, garantint la dispensació d’un producte segur i d’alta qualitat.

Llegeix més:Saps que hi ha bancs de llet materna?

Davant l’ictus truca ràpid al 112. No t’ho pensis

El Departament de Salut i la Fundació Ictus posen en marxa una campanya, protagonitzada per la nedadora olímpica i plusmarquista mundial, Mireia Belmonte, perquè la població actuï ràpid davant d’un possible ictus i truqui immediatament al telèfon 112.

Llegeix més:Davant l’ictus truca ràpid al 112. No t’ho pensis

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico

A data d’avui, s’han notificat un total de 2.597 casos sospitosos o probables de verola del mico a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC). D’aquests, de moment hi ha 1.825 casos confirmats.

Llegeix més:Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico

Cop de calor: què és, com evitar-lo i primers auxilis

Les altes temperatures típiques de l'estiu són cada cop més extremes a conseqüència de la situació d'emergència climàtica.

Llegeix més:Cop de calor: què és, com evitar-lo i primers auxilis

Salut destaca el bon desplegament del primer any de la Llei de l'Eutanàsia a Catalunya

La majoria de les sol·licituds s’han rebut des de l’Atenció Primària, fet que demostra l’important paper dels professionals sanitaris en l’acompanyament del pacient i del seu entorn.

Llegeix més:Salut destaca el bon desplegament del primer any de la Llei de l'Eutanàsia a Catalunya

S'activa el 024, el nou telèfon gratuït, anònim i confidencial per prevenir el suïcidi

El 024 és el nou número de telèfon que està pensat per ajudar les persones que tinguin una conducta suïcida. L'ha presentat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat sota el lema "Truca a la vida" i entrarà en funcionament aquest dimarts.

Llegeix més:S'activa el 024, el nou telèfon gratuït, anònim i confidencial per prevenir el suïcidi

Situació meteorològica de perill per onada de calor

Davant de l’avís de situació meteorològica de perill per onada de calor (SMP de llindar alt) informat pel Servei Meteorològic de Catalunya, l’ASPCAT comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) entra en fase 2 d’alerta, que implica l’activació del PROCICAT per part del Departament d’Interior i dels recursos d’emergència habituals en aquesta fase (SEM, 061 CatSalut Respon, PIUC, Creu Roja).

Llegeix més:Situació meteorològica de perill per onada de calor

22 de juliol Dia Mundial del Cervell

El cervell o "matèria grisa", com se'l coneix comunament, és un dels òrgans vitals del nostre cos. Controla les activitats cognitives (pensar, abstreure, llegir) i reaccions de l'organisme (accions i funcions corporals en resposta a estímuls sensorials).

Llegeix més:22 de juliol Dia Mundial del Cervell

Quines mesures he de pendre mentres espero el resultat d'una PCR?

Com actuar davant dels possibles dubtes mentre esperem els resultats d'una prova PCR i que fer si el resultat és positiu o bé negatiu.

Llegeix més:Quines mesures he de pendre mentres espero el resultat d'una PCR?

Pediatria: guia per pares/tutots

Guia d'actuació per informar als pares i mares en referència a la gravetat i el circuit d'emergències i sobretot l'opció sense dubtar de contacte amb el Servei de Pediatria.

Llegeix més:Pediatria: guia per pares/tutots