Consells de salut

És important mantenir sempre una bona actitud davant els reptes que ens planteja la vida. Amb els anys he aprés a carregar-me d’energia positiva i avui, vull compartir l’experiència amb tots vosaltres.

Energia positiva per viure millor

La vida no m’ha estat fàcil, però en el meu interior, tot i que he passat moments durs a la vida, com segurament molts de vosaltres, no m’ha faltat energia positiva per avançar, el meu cos i el meu cor s’agregen endorfines positives naturals!

Els meus pares des de petita em deien: “Fes coses per les persones, t’omplirà de satisfacció i de bones vibracions”, em varen ensenyar valors: “família, puntualitat, responsabilitat, aprendre, sensibilitat, servei, senzillesa, respecte, alegria, sinceritat, generositat, empatia, perdó, i sobretot valorar cada moment i gaudir de la vida “. Alguns d’aquests, avui en dia podrien dir que ja no estan de moda o se’n parla poc, la veritat us puc dir que a mi m’han ajudat a créixer, a no defallir, avançar i madurar amb plenitud.

Em varen ensenyar que en aquesta vida hi som només de pas, avui hi som i demà qui ho sap? Que si podem deixar un grapadet, encara que només sigui un grapadet, de sorra, val la pena fer-ho.

Actualment és parla molt del benestar emocional, es parla de cuidar-se un mateix per sentir benestar, es fantàstic disposar de professionals de salut que ens ajudin i és  essencial per viure amb més salut.

M’agradaria que proveu de mirar al vostre voltant, què li falta al vostre entorn proper i després el no tant proper, família, amics, el veí, el veïnat, el barri, el poble...

Donar aporta benestar

M’agradaria poder-vos encomanar les ganes de donar-vos als altres sense esperar res a canvi, de donar allò que teniu dins, per millorar encara que sigui un moment a l’altra persona. Automàticament es despertarà una màgia dins vostre que no us deixarà indiferents.

Anar a fer companyia alguna persona que està sola, anar a llegir un llibre en aquell que voldria i no pot, escoltar una estona algú que no pot parlar amb ningú, algú que viu sol, que no té família o la té lluny, anar a buscar algú que no pot anar a passejar sol, anar de voluntari en alguna ONG, a servir un àpat o ajudar a la cuina en un menjador social,  fer un voluntariat uns dies a l’any, unes hores al mes o a la setmana, encara que siguin pocs, veureu com la màgia de fer alguna cosa per als altres us omple i us carrega les piles per tot l’any... Quan ho has provat quedes enganxat dins d’aquesta màgia, en aquest benestar interior, que ja surt sol de fer-ho. I quan per motius diversos no pots, et tanques i et tornes a aïllar, notes que es van descarregant les piles i et falta alguna coseta a dins per avançar amb alegria i joia per encarar el dia diferent. Et falta carregar les piles!

Us convido a provar-ho i a explicar l’experiència per encomanar i amarar de bones vibracions als altres. Els humans estem fets per viure amb companyia i per viure amb comunitat, no  per viure sols.  Millorar el benestar del vostre entorn us aportarà benestar emocional.

Si encara no ho has provat, prova-ho!

La vida no és fàcil però val la pena viure-la. Deixa tu també un grapadet de sorra i omple’t d’energia positiva!

Lourdes Tuneu Cruells