Nutrició

Us volia fer arribar la informació sobre el treball que podem aportar des de les consultes de nutrició i PNIE sobre el sobrecreixement bacterià (small intestinal bacterial overgrowth (SIBO)) per poder ajudar conjuntament els pacients en aquest aspecte.

El sobrecreixement bacterià o SIBO es defineix com a: “ síndrome heterogéneo producido por un número excesivo y/o una alteración en el tipo de bacterias presentes en el intestino, habitualmente en el intestino delgado”.

Les persones que tenen SIBO expressen:

    • Em sento inflat
    • M’inflo al llarg del dia
    • Poden tenir tant restrenyiment com femtes pastoses
    • Si prenen probiòtics els senten malament, s’inflen.

Les persones que prenen Omeoprazol tenen molts número de patir sobrecreixement bacterià ja que redueix la producció d’àcid clorhídric.

Com a tractament cal treballar:

  • A nivell alimentari hi ha certs aliments (rics en FODMAPs) que augmenten la inflor. Cal per tant reduir-los fins que el sistema gastrointestinal estigui equilibrat.
  • Cal millorar la funcionalitat estomacal, ja que és a conseqüència de la generació de poc àcid clorhídric que sobrecreixen els bacteris a intestí prim.

Per tant cal valorar i sol·lucionar el mal funcionament del estómac, el qual queda afectat per H.Pylori, estrés crònic (sigui físic, psíquic, virus), dèficit de grups sulfat, ingesta d’omeoprazol, hipotiroïdisme no tractat, histaminosis, gastritis autoimmunitària, sensibilitat al gluten no celíaca. A la consulta de nutrició i PNIE tenim maneres de treballar tots aquests aspectes.

Es pot ajudar temporalment al pacient amb antibiòtics naturals o spiraxin (aquest últim evidentment no l’utilitzo jo) per tal de reduir les inflors, però la inflor retorna fins que no es millora la funcionalitat estomacal.

Us adjunto, alhora, un vídeo en el que també ho explico. Ja veureu que no estic feta per posar-me davant de la càmera, però si pot servir per alguna cosa ja n’hi ha prou.