Nutrició

Luis Navarro ens explica que les dietes no funcionen (La Contra de la Vanguardi 19.06.2017 enllaç) . HI ESTIC TOTALMENT D’ACORD.

Per això, necessitem fer entendre als pacients, que quan venen a començar una dieta, el que realment s’ha de fer és canviar els hàbits alimentaris. De fet, la paraula dieta, prové del grec díaita, que significa “mode de vida”. Hem de canviar el nostre mode de vida per poder assolir una salut i per tant també un pes equilibrat. El meu punt de vista i basat en l’experiència, en el nostre mode de vida, hi ha d’haver bon aliments i aquells extres que ens venen de gust de tant en quant.

Luis, comenta que el control genera ansietat i que quan les persones acaben les dietes tenen una necessitat psicològica de menjar el que no havia pogut. TOTALMENT D’ACORD. Jo i diria que la majoria de dietistes-nutricionistes (no aquelles empreses que s’inventen dietes per fer diners) tenim clar que per fer una bona dieta (de díaitos), és a dir per a canviar els hàbits de vida i regularitzar el pes, cal poder menjar el que a un li ve de gust, però amb una freqüència més baixa del que fèiem. Segur que ens pot ajudar, no comprar-ho (us recomano evitar els supermercats convencionals perquè per evitar incitacions), conèixer com ens afecten al organisme els aliments, però alhora tenir ben clar que el dia que ens vingui molt de gust menjar cert aliment, sigui més o menys saludable, s’ha de poder menjar amb tota la normalitat i alegria del món.

“Mi trabajo coniste en que las personas dejen de comer desde la cabeza, desde el control, y empiecen a comer desde el estómago” comenta Luis. Això és el que sempre s’ha de buscar quan canviem els canvis d’hàbits. El dia que el pacient arriba dient “doncs ara alguns dies menjo això i altres no, altres dies menjo menys i altres més”, és el dia que sé que ho hem aconseguit, que ho ha aconseguit, que ara, és l’estómac el que controla la sacietat i no la ment, i per tant ha trobat la clau per estar saludable i reduir de pes sense tornar-lo a augmentar.

Aquest estat és l’habilitat innata que tenim des de petits per equilibrar el que hem de menjar, comenta. És per aquest motiu, que aprofito per demanar als adults que tenen infants al voltant que no els forcin a menjar ni una queixalada més del que hi ha al plat, això sí proporcionant-los sempre aliments saludables. Sempre ho intento explicar de la següent manera: a casa no peguem perquè no és bo pels nens, per tant a casa no tenim aliments no saludables perquè tampoc són bons pels nens (però si algun dia us ve molt de gust alguna cosa, feu una excursió a comprar-ne i gaudiu-ho tots junts!).

Només puc acabar amb un GRÀCIES Luis Navarro per ajudar-nos a obrir els ulls.