La Targeta Sanitària Europea (TSE) és el document personal i intransferible que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant una estada temporal a països de la Unió Europea (UE), de l’Espai Econòmic Europeu (EEE) o a Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de l’estada prevista, d’acord amb la legislació del país d’estada, independentment que l’objecte de l’estada sigui el turisme, una activitat professional o els estudis.

Si voleu saber-ne més sobre la TSE, podeu consultar la web de la Comissió Europea i la de la Seguretat Social.

Qui pot sol·licitar-la?

Totes les persones que estiguin afiliades a la Seguretat Social poden demanar-ne una personal o per als seus beneficiaris.

A què dona dret?

La Targeta Sanitària Europea dona dret a atencions sanitàries urgents durant una estada temporal en països de la UE, del territori del EEE i a Suïssa:

UE: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Xipre.

XEEE: Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

Com s’utilitza?

A l’hora de necessitar una assistència mèdica, cal djuntar el document d’identitat corresponent.

On es tramita?

Mitjançant Internet al web de l’Institut Nacional de la Seguretat Social

Si quan sol·liciteu la TSE per la web i el sistema identifica error us haure de apropar A les oficines de l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social). La seu més propera al nostre CAP es : Plaça de Lluís Companys, 4, 08500 Vic, Barcelona – TELÈFON 938 86 02 15 (cal demanar hora – cita prèvia)